Tuesday, July 31, 2012

20th

salam..

                     eppy besday to me !! haha..
alhamdulillah.. da msuk 20 dah ak..apa yg ku hrapkan kali ni..semoga ALLAH murahkan rezeki, diberi kesihatan yg baik dan ksjhateraan dlm hidup..n insyaallah akan jdi anak n isteri yg solehah..amin =))

Saturday, July 21, 2012

Ramadhan kareem ~~

Assalamualaikum..
alhamdulillah...
 bertemu jgak kta dgn ramadhan kali nie..tapi, siapa tahu mgkin ini adlh ramadhan yg terakhir buat dri kita..
semoga dgn ramadhan kli ini dpt kita brsama2 memperbaiki dri kearah yg lbih baik..Insyaallah,aminn..

bg ak yg mrupakan stdent final smster ni,, mstyla nak wat yg terbaik kan utk sem akhir nie.. nak gnakan klbihan bulan ramadhan  yg ada ni la,,insyaallah..(byk sgt dah main ) huhu.. w`pon ANC x kan ku genggam dah utk lvl diploma ni, tpi x pa, nk bg dpt dean list gak sem ni !! arrhhh..
haha, lpas geram..

 eh, prasan x dah berkurun kan ak x updte blog ?? ni adalah 1st post utk thun nie k.. yaa !! tahun nie..haha.. bulan posa lak tue.. aummm..

k la..nak choww lue noe..

p/s>> doakan kejayaan kita bersama k dlm khidupan..aminn =))


SELAMAT BERPUASA !!

Thursday, December 29, 2011

mengantokk!!

assalamualaikum...

mesti da rmai kan p tgok cita ombak rindu kan.?? amcm bes x??tp bg ak la kan..er.....

seyes nk ckap,ak mngantokk giler tgok cita ombak rndu nie..w`pon cita nie hmpir pecah pggung ke apa ka,,oppsss,,sori!!ttp x bleh mnawan ati ku..hahhaha,,novel dy ag bes..sek bek x p tgok kat wyng,tgok kat u tube ja..





  p/s:: msg2 ada pndapat dy yg tersndiri kan.=)

Monday, December 5, 2011

"3rd Giveaway By Yana"

assalamualaikum n slamat mlm kwn2..hope cihat2 smuanya k..

tuk pgthuan kwn2 smua,ni adlh kali pertama ak join GA ok..??erkk..cuak pon ada,,haha..x mgharap apa2 pon,kalu ada rezki ada la kan,,juz suka2 n sbgai mghargai mmber tercintaa ak ni,cheqwa yg x pnah2 putuihh asa dok tag nma ak soh join GA..sory awk,kiterr bizi la..:D..tp alhamdulillah kali nie ak brkesempatan gak utk join,,,


nie banner GA NIE OK??wjib ltak kat entry korg kalu nk join..comey kan sis nie??serious ,x tipu..=)
ha,,so ak pon nak tag la jgak mmber ak yg len.utk join GA nie..

oppss,,sblom tue meh nak gtaw syarat2 dy k..:

-Buat entry bertajuk "3rd Giveaway By Yana"
-Letak banner diatas dan linkkan ke entry/blog Yana
-Tag 3 orang rakan 
-Tinggalkan link entry di coment bawah ni oke
-bantu VOTE Yana kat sini>TEKAN<
 
 
TARIKH TAMAT CONTEST?
20/12/2011

HADIAH?
HANDBAG/MARY KAY PRODUK/SHAWLS/TOPUP
 
 mmber yg bertuah =)  ::
 
ok..dah slesai..
w`salam..hope success!!=)
 

Saturday, December 3, 2011

majlis tautan ukhuwah komander kesatria..

assalamualaikum..

alhamdulillah..slesai sdah mjlis nie yg berlgsung slama 1 hri..nma asl prgram ektelly "minggu mesra komander" tp las mnit dtukar ats sbb trtntu n prsetujuan smua MT..sja nk bg nmpk klainan cket drpd event2 sblom nie..hehe

xtvt pagi dmulakan dgn ucapan drpd pgawai2 koko  n strusnya mrsmikan mjlis..lpas tue,smbung ngn LDK..mag ldk sgat la bes..x sgka jgak ak,kmander2 ak nie sporting abeh..mmg njoy maqen..xtvt LDK bisikan makmur(radio buruk),x knal mka x cinta,kapal karam..stiap xtvt nie ada mesej2 yg perlu dsampaikan..

xtvt ptg lak..sukaneka komander..antra xtvt nya ombak rindu(baling belon yg ada air tu kat org blakang),teka perasa,kna ttup mata la(mkn prisa tom yam,kunyit,lada ,serbuk kopi)..yg x thn tue ada jgak kmander sorg nie dy mkn kunyit leh ckp rsa cam kopi..hahah..laen benor tue..konpius ak...=)lari 4 bahagi 100 pkai kain batik yg bsah n plg sengit men futsal la..ganas abeh kot,trlucut abeh kasot2..besa la,kmander kan..^_^

majlis tmat pkul 6.30 ptg..wpon semua penat tapi semua pkat enjoy..dgn adanya xtvt2 mcm nie la slaturrahim kita bleh kukuh+erat lgi,,yg junior2 bleh knl senior2 depa..ak hrap ukhuwah kami nie akn berkekalan shgga akhir hayat kmi..sprti mna kmi punya prinsip  ONCE AND FOREVER..









P/S..thanks kpd semua pihak yg terlibat smada scara lgsung n x lgsung..hehe..to all crew..good job..=)
hope dpt perbaiki ag ap yg kurang..belajar dan terus belajar....
>>hmpa dscripe sndiri la ek pics2 tue..
w`salam..

Friday, November 18, 2011

special video from yong yap mountain..^_^

assalamualaikum..
hope hmpa smua enjoy ngn video nie k..rindu nak nek gnung ag..
thanks .my senior/rasydan coz wat vdeo yg sgt trkesan d hati..=)..memory yg x akn dlupakan..^^

video
                                           once and 4ever

Monday, November 14, 2011

XPDC 111111 30 Puncak 1 UiTM 1 Malaysia

  Assalamualaikum..hpe smua rkan2 blogger shat2 blaka yer.=)

     w`pon ak rsa da trlmbat utk updte entry nie,tp ia mrupakan entry yg plg bermkna buat driku..trikh 11.11.11 yg sgt keramat+bersjarah buat driku..ha nak thu ap citanya..kna bca la..ngee~~

      alhamdulillah,pda trikh 11.11.11 ak tlah berjaya mnawan puncak Gunung Yong Yap yg mrupakan antra 7 puncak gunung trtinggi kat smnajung M`sia..brada pd ketinggian 7110 ft dri aras laut..Puncak gunung ini memisahkan Mukim Nenggiri, Ulu Kelantan dengan Sg. Siput, Kuala Kangsar.

           XPDC ni adlh idea drpd TNC uitm iaitu prof.dato abdullah a.said dmna stiap uitm akan mghntar bbrapa kumpulan pendaki yg trdiri drpd kalangan plajar+staf2 uitm..(perrgg,skema tol ayt ak)..uitm kedah(kmpus ak) kmi hnya mghntr 1 team ja yg trdiri drpd 15 komander kesatria+5 pegawai ..

8/11/11
6.30 ptg-brtolak dri uitm ke sg.siput..
10 mlm-tiba d kampung bawong,Lasah.Sg,Siput(kmi brmlm ats bas sja)



                                       masing2 muka heppy kan..
                


40 minit diawal prjalan menaiki HILUX(4w)..bhnti sbntar)


9/11/11
6.30 pg- prsiapan diri+solat
10 pg-bersiap sdia utk ke Kuala Mu..
          naik pacuan 4 roda(4w)Hilux..jlan dy mmg sgt2 mncabar+tanah merah(off road giler2)kalu sblom tu sapa pekena nasi kndaq mamak kompom terkeluaq blik,ahha..tpi siyes happening,besala msg2 darah muda kan..:D..prjalanan mgmbil msa 3 jam.
1 ptg-tiba di perkampungan org asli kuala mu..disambut riang oleh anak2 org asli..he2..kat sni kmi lunch+solat+rest sbntar..
2 ptg- XPDC Gunung Yong Yap bermula..dgn lafaz Bismillah kmi memulakan pendakian..kmi mgmbil msa slama 6 jam utk smpai ke tapak kem yg pertama iaitu Kem Agas..
[yg tgah masak tue..wanie.sdg trmenung tu-pija baju merah-aziah n boboi ni faizal]

8.30 mlm-tiba di kem agas(bermalam d sini)..psg khemah+solat+masak..utk pgtahuan kwan2 hnya 4 org pndaki wanita sja trmasuk ak la dlm xpdc kali ini..hehe
menu mlm tu cam  besa la nasi +sardin_telur+ikan masin..sedap ooo..=)






10/11/11
10 pg- kmi mneruskan xpdc utk ke puncak yong yap.
bersiap2 nak naik puncak..kat kem agas


2.30- ptg smpai kat last water point..kat sni kmi smua mgalas perut stelah 4 jam berjalan.ak hnya mmakan maggie cup ja..kat snie gak kmi kna bawak air byak utk masak+solat+lain2 coz kat ats puncak x dak air..

3 ptg-utk pgtahuan hmpa smua,ak n aziah adalah 2 pndaki yg first smpai kat puncak..dsbbkan oleh kat last wter point tdi kmi mkn maggie jer,yg len2 mkn nasi..so kmi siap dlu la,,alang2 salah sorg abg guide tue tnya spa nak ikut dy naik puncak dlu,apa ag,kmi pon trus mluru r naik..hehe..trek nak nek ke puncak mmakan msa 1jm stgah(tp kalu hiker yg hebat 45 mnit pon da bleh smpai)..trek ke puncak mmg sgt2 la mencanak n sgat2 la mncabar fizikal n mental ak..haha..tpi dgn smangat nak smpai puncak ak trus kan jua..haha..pokok2 n batu yg ak berpaut sirious sejuk x trkata..sgt2 la bes..

4.30-akhirnya--smpai jgak kmi kat puncak yong yap..alhamdulillah..cantik sgt view kat ats nie.. (mlm tu tidor 3 psg stokin+bju hjan+bju sejuk+srung tgan),,nak habaq kata sejuk sgat2 kot..ahha
cantikkan view??^^

YONG YAP XPDC TEAM..congrates!!

11/11/11- pic diatas ambil pada pagi nie..sblom kami smua nak trun balik..
9.30 pgi-get ready utk turun..yg pasti trek nak turun lebih mencabar drpd naik..da mcm2 aksi ak buat,,tyme trek yg btol2 curam,ak main 'papan gelungsur' ngn mmber ak..haha,,tyme naik kalah spiderwoman kot wa cakap lu..haha..tpi itulah pengalaman semuanya..n mrupakan pembelajaran baru dlm kamus hidupku..

6.15 ptg- tiba di prkmpungan org asli..bermalam kat situ ag..


erk??
nasi goreng yg dmsk oleh faizal..sedap woo,,cayalah..
smpat ag posing noe tgh2 hutan..


anak2 org asli kuala mu..yg dpan tu tok batin@tok alang

12/11/11
10 pg-bertolak pulang..


x banyak sgt gambar utk diupload,,ak x bawak camera kali nie,nie pon ambk kat fb mmber ak ja.ada la ciput jerr,,huu..so nnt kalu ada masa ak upload len pics2 k,,ermm,,sblom ak chow dlu,ayat drpr abg2 trekker kmi.."bukan puncak yg kmi tuju,tapi pengalaman dspanjang perjalanan yg kita cari"..^_^..kata2 yg sgt bermakna..
salam..